Gå til hovedsiden
Finn reisetilbud
Gratis nyhetsbrev

Sist oppdatert: sunday 15.september 2019 - 10:53

Port of Spain

Port of Spain

Port of Spain er hovedstaden på Trinidad og Tobago og ligger nordvest på øya Trinidad. De mest interessante attraksjonene finner du i byens sentrum. For de som ønsker å få med seg mer, kan ta drosje rundt i regionen.

Nasjonalgalleriet i Port of Spain - Foto: Daisy ©

Nasjonalgalleriet i Port of Spain

Foto: Daisy ©

Port of Spain ligger i en pent og flatt område nordøst av Pariagolfen og har en behagelig atmosfære. Det er de senere år kommet mange nye bygninger, mens den eldre delen av byen er i større grad blitt ivaretatt til glede for alle med historisk interesse.


Gatene går for det meste i rette vinkler og bygningene har et moderne tilsnitt som gir et pent inntrykk. Port of Spain er også en by det er lett å finne frem i.

På sørsiden av byen ligger Woodfors-kvartalet, som er oppkalt etter tidligere guvernør Sir Ralph Woodford. Her står en nydelig anglikansk katedralkirke av den hellige treenighet, reist i perioden mellom 1813 og 1828. Her finner du også et flott monument av mannen.

The Red House ble bygget i 1907 og huser de folkevalgte, senatet og regjeringskvartalene. Dette var stedet hvor sorte muslimer prøvde et væpnet kupp i et forsøk på å avsette regjeringen i juli 1990. Rebellene holdt statsministeren og en rekke av kabinettet som gisler i fem dager før de overgav seg til hæren.

På vestsiden av dette bygget, på hjørnet av St Vincent og Sackville Street, er det fortsatt mulig å se ruinene av politistasjonen som rebellene eksploderte i kuppforsøket. To kvartaler sør for Woodford Square finner du Independence Square(uavhengighets-kvartalet), hvor den romersk-katolske katedralen fra 1832 befinner seg. Katedralen ble opprinnelig bygget nær kystlinjen, men står nå lenger inne på land på grunn av tørrlegging av deler av området.

Nord for byen ligger Queen´s Park Savannah, et populært område hvor folk jogger eller bare koser seg. Denne delen av hovedstaden ble for flere tiår siden benyttet som veddeløpsbane, men veddeløpene er nå flyttet til Arima.

Midt i Savannen finner du gravlunden Peschier, som var eid og brukt av familien som tidligere eide savannen. Nedenfor savannen ligger Rock Garden, et område hvor det er mye flott flora, blant annet liljer og sjeldne blomster.

Rett over Rock Gardens ligger den botaniske hage, grunnlagt i 1818 av Sir Ralph Woodford. Her kan du oppleve en fascinerende variasjon av tropiske og subtropiske planter fra det sørøstlige Asia og Sør-Amerika i tillegg til "innfødte" trær og prydbusker.

Nasjonalmuseet er lokalisert på hjørnet av Frederick og Keate Streets, i bygget hvor Royal Victoria instituttet holdt til. Trinidad og Tobagos naturhistorie, geologi, arkeologi og klesdrakter er også utstilt i dette interessante museet.

Et stykke fra byens sentrum, vest for Port of Spain, finner du et stort Hindutempel. Til slutt kan nevnes San Andres Fortet som også ligger i området. Det ble reist i 1785 for å beskytte havnen.

Gi dette reisemålet din stemme:

  • Oppnått 2.5/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oppnått 2.5/5 stjerner

 
a n n o n s e ↓

Pakkereiser

Reis fra:
Reis til:
Avreise:
Varighet:
Sorter etter:
Billigst til:

- kun fly:

,-

- fly & hotell:

,-
Her kan du søke og sammenligne chartertur-operatører og utvalgte flyselskap. www.solfaktor.no
 

Flybilletter

Tur/retur En vei
Fra:
Til:
Avreise:
Retur:
Type billett:
Voksne:
Barn 2-11 år:
Barn under 2 år:
 

Været i dag

Port of Spain

26°C

 
Smarte kjøp
 

Tips en venn

Del dette innholdet med noen andre!

Din e-post:

Den du vil tipse:

Send
 

Ferieguiden.no - Norges største og mest komplette nettsted for deg som skal ut å reise!

Ferieguiden.no Ferieguiden.no RSS Feed Add to Google

Alle rettigheter er ivaretatt av Ferieguiden ANS © 2000-2019
Alle administrative spørsmål kontakt Ferieguiden ANS - Telefon: 41 22 00 50 (man - fre: 0900 - 1600)
Daglig leder og ansvarlig redaktør: Trond Gudmundsen. E-post sendes til: on.nediugeiref@get

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.no / Holidayautos.no / Solfaktor.no / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.no / Gouda.no

Alle opplysningene på sidene til Ferieguiden.no har blitt gitt i god tro og informasjonen er innsamlet og gjengitt etter beste evne. Ferieguiden kan likevel ikke garantere for innholdets korrekthet og kan ikke påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger skulle vise seg å ikke stemme. Ferieguiden sier herved fra seg ansvar for feil, mistolkning og delvis eller totalt tap, skuffelse, uforsiktighet eller skade som følge av bruk av informasjonen som holdes på disse sidene.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checkedFerieguiden.no i samarbeid med Mitt klima