Gå til hovedsiden
Finn reisetilbud
Gratis nyhetsbrev

Sist oppdatert: thursday 13.august 2020 - 23:21

Cesme

Çesme - høy standard!

Çesme er en sjarmerende fiskelandsby som ligger vest for storbyen Izmir. Navnet på byen betyr kilde og henspeiler til de mange varmekildene i området, som etter sigende skal ha helsefremmende egenskaper. Çesme er en livlig liten by med kort avstand både til spennende severdigheter og flotte sandstrender.

Cesme - Foto: ge-ge ©

Cesme

Foto: ge-ge ©

Strendene
Strendene i og omkring Çesme holder høy standard. Øst for sentrum av Çesme finner du den lokale stranden, som er et bra alternativ for soling og bading. Den beste stranden finner du derimot 4 km nord for byen. Ilica-stranden er velegnet for små og store som vil nyte lange og late dager på stranden. 9 kilometer sør for byen ligger Altinkum-stranden med et bredt tilbud av aktiviteter, en strand velkjent for sine flotte forhold for vindsurfing.

Artikkelen fortsetter nedenfor...


Shopping
Çesme har to handlegater hvor en av dem har et bredt utvalg av spennende basarer. Her har du rik tilgang til alt fra smykker og klær til krydder og tepper. Çesme trekker til seg både tyrkere fra Izmir og vesteuropeiske turister og er om sommeren et livlig eldorado. Bykjernen er bilfri og fremstår som svært turistvennlig. Et stort pluss.

Mat og drikke
Çesme har et bra utvalg av kafeer og restauranter. Langs strendene finner du små kafeer hvor du kan slappe av med en god kopp kaffe eller bare finne litt skygge. Den tyrkiske maten er av beste merke og prisene ligger på et hyggelig nivå. Etter å ha nytt et deilig, tyrkisk måltid kan turen gå videre til en av byens barer eller diskoteker, hvor du kan svinge dansefoten.

Utflukt
For de som ønsker å få med seg mer av regionen kan utflukt til den lille og bedagelige landsbyen Alacati være et bra alternativ. Dette er et paradis for shoppinginteresserte og skulle det ikke være nok, kan du ta bussen til storbyen Izmir. Çesme har også gode fergeforbindelser med den greske øya Chios. For den kulturelt interesserte er en tur innom ruinene av den antikke byen Efesos et must.

Gi dette reisemålet din stemme:

  • Oppnått 2.4/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oppnått 2.4/5 stjerner

 
a n n o n s e ↓

Pakkereiser

Reis fra:
Reis til:
Avreise:
Varighet:
Sorter etter:
Billigst til:

- kun fly:

,-

- fly & hotell:

,-
Her kan du søke og sammenligne chartertur-operatører og utvalgte flyselskap. www.solfaktor.no
 

Flybilletter

Tur/retur En vei
Fra:
Til:
Avreise:
Retur:
Type billett:
Voksne:
Barn 2-11 år:
Barn under 2 år:
 
Smarte kjøp
 

Tips en venn

Del dette innholdet med noen andre!

Din e-post:

Den du vil tipse:

Send
 

Ferieguiden.no - Norges største og mest komplette nettsted for deg som skal ut å reise!

Ferieguiden.no Ferieguiden.no RSS Feed Add to Google

Alle rettigheter er ivaretatt av Ferieguiden ANS © 2000-2020
Alle administrative spørsmål kontakt Ferieguiden ANS - Telefon: 41 22 00 50 (man - fre: 0900 - 1600)
Daglig leder og ansvarlig redaktør: Trond Gudmundsen. E-post sendes til: on.nediugeiref@get

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.no / Holidayautos.no / Solfaktor.no / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.no / Gouda.no

Alle opplysningene på sidene til Ferieguiden.no har blitt gitt i god tro og informasjonen er innsamlet og gjengitt etter beste evne. Ferieguiden kan likevel ikke garantere for innholdets korrekthet og kan ikke påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger skulle vise seg å ikke stemme. Ferieguiden sier herved fra seg ansvar for feil, mistolkning og delvis eller totalt tap, skuffelse, uforsiktighet eller skade som følge av bruk av informasjonen som holdes på disse sidene.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checkedFerieguiden.no i samarbeid med Mitt klima