Gå til hovedsiden
Finn reisetilbud
Gratis nyhetsbrev

Sist oppdatert: tuesday 22.september 2020 - 06:57

Moss

Moss - En hyggelig by på solsiden av Oslofjorden!

Mosseregionen har mye å by på enten man kommer for en dag eller flere. Hit kan du komme med bil, tog, båt, buss, ferge, fly eller sykkel, og vi tar deg godt imot og lover deg et hyggelig opphold.

Kanalen i Moss - Foto: Jon-Ivar Fjeld ©

Kanalen i Moss

Foto: Jon-Ivar Fjeld ©

NATUR
Kystlinjen mot Oslofjorden og innsjøen Vansjø er lang, og her finner du til sammen 48 flotte badestrender. Mossemarka og Våler med store skogområder og mil etter mil med merkede turstier kan virkelig gi følelsen av skogens ro. Rygge med sine bølgende åkre og turstien ”Blomsterveien” som går langs fjorden, gjennom skogen og forbi kulturminne områder, byr på flotte naturopplevelser. Nydelige naturområder enten man løper, sykler eller går tur, og et variert fugle- og dyreliv gjør at enhver har muligheten for å oppleve naturen på nært hold.

Artikkelen fortsetter nedenfor...


AKTIVITET
Et mangfold av aktiviteter venter og det er bare å velge på øverste hylle. Kanotur på idylliske Vansjø, en sykkeltur rundt fantastiske Jeløy eller en runde golf på Evje – en av Norges flotteste golfbaner. Noen vil kanskje prøve fiskelykken i Oslofjorden eller satse på gjeddefangst i Vansjø. Vinterstid har vi flere skøytebaner, hvorav en innendørs. Middagsåsen Skisenter i Våler trekker mange små og store utøvere gjennom sesongen, og når Kong Vinter virkelig er på besøk har vi milevis med langrennsløyper. Her er det mange muligheter og få begrensninger.

Mange benytter seg av ”Kulturruten” , en gratis minibuss som hver lørdag kjører en fast runde med flere stopp hvor man kan gå av og på som man ønsker. Den kjører blant annet ut til Røed Gård på Jeløy som er et opplevelsessenter i seg selv med kunstverksteder og utsalg, galleri, opplevelser for barna og en hyggelig café. Turen går også innom Ekeby Gård i Rygge hvor du kan hilse på geitene i Norges eneste geitetårn mens du smaker på deilig spesialimportert sørafrikansk vin. Vi tror dette blir en lørdag du minnes og kanskje får lyst å gjøre igjen, det er nemlig lov å gjøre dette flere ganger.
Parkteatret er byens storstue og arrangerer konserter, show, stand-up og andre forestillinger gjennom hele året. Her ligger alt til rette for en hyggelig kveld.

KULTUR
Det er med stor glede vi kaller oss kunstbyen. Galleri F 15 ligger på Jeløy og er en av de eldste og mest tradisjonsrike institusjonene for formidling av samtidskunst. Her er det skiftende utstillinger hele året og vi anbefaler også en tur i det vakre landskapsvernområdet rundt galleriet. Galleri Henrik Gerner ligger nederst i Møllebyen og byr på ulike utstillinger som både fenger og engasjerer enten man er en novise eller vel bevandret i kunstens verden. Fylkesgalleriet Punkt Ø med Momentum Kunsthall har store visjoner ; Kunst til alle, Fra industrikultur til kulturindustri, Løpende kvalitetsutstillinger og Signaler til verden – her kan vi love de besøkende store opplevelser som engasjerer både ung og gammel.

Torderød Gård er en fredet lystgård med en fantastisk barokkhage, og hver søndag i sommermånedene er det husflidsbutikk og omvisning både i hovedbygningen og hagen. Møllebyen- området og Verket ved fossen er renovert og fremstår som et trivelig område hvor man får et inntrykk av Moss i gamle dager. Her er det hyggelig å rusle en tur, gjerne med et stopp på en av caféene i området, og turen kan avsluttes med en god film i vårt flotte kinoanlegg.

HANDEL OG FORNØYELSER
I Moss kan du finne alt hva hjertet begjærer. Vi har to store handelsområder utenfor bykjernen, Mosseporten Senter og City Syd området med Rygge Storsenter, men i hjertet av byen ligger gågaten med Amfi Senteret og et mangfold av andre småbutikker.
Blir du sulten har vi noe for enhver smak, enten man bare vil ha en rask matbit eller en fem retters middag. Vi skal ikke påstå at vi har et pulserende uteliv med internasjonal standard, men vi har mange hyggelige barer og puber med åpningstider til ut i de små timer, og selvfølgelig diskotek og nattklubber.

For mer informasjon, legg turen innom: Visit Moss.no

Gi dette reisemålet din stemme:

  • Oppnått 2.2/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oppnått 2.2/5 stjerner

 
a n n o n s e ↓

Pakkereiser

Reis fra:
Reis til:
Avreise:
Varighet:
Sorter etter:
Billigst til:

- kun fly:

,-

- fly & hotell:

,-
Her kan du søke og sammenligne chartertur-operatører og utvalgte flyselskap. www.solfaktor.no
 

Flybilletter

Tur/retur En vei
Fra:
Til:
Avreise:
Retur:
Type billett:
Voksne:
Barn 2-11 år:
Barn under 2 år:
 

Været i dag

Moss

12°C

 
Smarte kjøp
 

Tips en venn

Del dette innholdet med noen andre!

Din e-post:

Den du vil tipse:

Send
 

Ferieguiden.no - Norges største og mest komplette nettsted for deg som skal ut å reise!

Ferieguiden.no Ferieguiden.no RSS Feed Add to Google

Alle rettigheter er ivaretatt av Ferieguiden ANS © 2000-2020
Alle administrative spørsmål kontakt Ferieguiden ANS - Telefon: 41 22 00 50 (man - fre: 0900 - 1600)
Daglig leder og ansvarlig redaktør: Trond Gudmundsen. E-post sendes til: on.nediugeiref@get

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.no / Holidayautos.no / Solfaktor.no / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.no / Gouda.no

Alle opplysningene på sidene til Ferieguiden.no har blitt gitt i god tro og informasjonen er innsamlet og gjengitt etter beste evne. Ferieguiden kan likevel ikke garantere for innholdets korrekthet og kan ikke påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger skulle vise seg å ikke stemme. Ferieguiden sier herved fra seg ansvar for feil, mistolkning og delvis eller totalt tap, skuffelse, uforsiktighet eller skade som følge av bruk av informasjonen som holdes på disse sidene.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checkedFerieguiden.no i samarbeid med Mitt klima