Gå til hovedsiden
Finn reisetilbud
Gratis nyhetsbrev

Sist oppdatert: thursday 13.august 2020 - 23:21

Tokyo

Tokyo - travel storby!

Bli med Ferieguiden til Tokyo og opplev verdens travleste storby. Dette er Japans hovedstad og ligger langs Tokyo-bukta mot Stillehavet på sørøstkysten av Honshu. Honshu er den største av landets fire hovedøyer.

Shopping i Tokyo - Foto: Japan National Tourist Office ©

Shopping i Tokyo

Foto: Japan National Tourist Office ©

Liten by - mange mennesker
Rent arealmessig er byen mindre en New York, men har altså flere innbyggere. Japanerne har inndelt sin hovedstad i 23 ku, som er det japanske ordet for bydel. Det er lett å komme seg til og fra byen, men også greit og forflytte seg mellom bydelene. Tokyo er godt organisert, noe som er naturlig med tanke på at byen har nærmere dobbelt av Norges befolkning pakket sammen på beskjedne 591 kvadratkilometer..

Artikkelen fortsetter nedenfor...


En tur til Tokyo må alltid innbefatte prioriteringer. Du vil nok ikke få med alt med mindre du har flere uker på deg. Derimot er det attraksjoner som regnes som mer nødvendig enn andre. Det finnes få virkelig gamle severdigheter, mye på grunn av byens historie. Tokyo ble hard rammet av det store jordskjelvet i 1923 og de alliertes bomber under den andre verdenskrig.

Attraksjoner:
Midt i byen ligger det vakre Imperiepalasset, som ble reist av den mektige hersker Tokugawa Leyasu på slutten av 1500-tallet. Palasset ble knust under 2. verdenskrig og er senere blitt bygget opp. Det er bare de østlige parkanlegg som er åpent for publikum.

De øvrige parkanlegg og bygninger, inkludert selve palasset, er dessverre ikke åpent for turister eller andre. Derimot kan du spasere rundt i parken hvor du kan observere palasset på avstand.

En annet spennende severdighet er Asakusatemplet, som regnes som et must blant turistene. Templet er buddhistisk og området er vakkert med pagoder og statuer. Atmosfæren er fin og avslappende, selv om det til tider kan bli vell mange turister. Du finnes også mindre suvenirbutikker hvor du kan handle ting med hjem.

Et tur innom Tokyo-tårnet er også et must. Dette tårnet minner mye om Eiffeltårnet i Paris og rager 333 meter over bakken. Du finner tårnet i nærheten av Tokyo Prince hotell og er en fin mulighet å danne seg et inntrykk av byen fra høyden. Vi legger til at selve utkikksposten i tårnet ligger 250 meter opp i tårnet.

Severdige område av byen:
Tokyo har noen bestemte områder hvor du kan få et innblikk i dagliglivet til japanerne. Blant annet er den eksklusive bydelen Ginza populært. Her finner du store shoppingkompleks hvor japanske yen for bein å gå på. Eksklusive restauranter finnes i et større antall, men prisene er høye. Derimot er det her du kan gå hvis du er ute etter en unik opplevelse.

Mange av dere har nok også hørt om "Den elektriske byen". Den ligger i Akihabara og er den delen av Tokyo hvor du finner alle elektronikkforretningene.

Husk at Japan er blant verdens dyreste reisemål, så prisene er minst like høye som hjemme. Men utvalget er enormt, så det er store muligheter å finne noe spennende som ikke selges i Norge. Finner du noe som du virkelig har lyst på, blir jo prisen mindre viktig.

Mat & Drikke:
Japansk mat er legendarisk og utvalget er enormt. Har du lommeboka full av Yen, kan du virkelig boltre deg. Japanske restauranter har ofte spesialisert seg på bestemte retter, så du må besøke ulike etablissementer for å kunne smake på forskjellige delikatesser.

Alle typer fisk er utbredt, og det å ha smakt på ekte japansk shushi er obligatorisk. Som drikke er sake like obligatorisk. Utvalget er bredt sammensatt, så her skulle det være kulinariske opplevelser for de fleste av dere.

Guider:
Tokyo har det meste og mer til. En tur hit vil for førstegangsreisende være overveldende. Et godt tips fra oss i Ferieguiden, er å få fatt på en lokalkjent guide som snakker engelsk.

Japan har noe de kaller Goodwill guides, som er noen frivillige sjeler som hjelper turister på besøk i landet. Det skal finnes rundt 40.000 av dem i hele Japan, så det skal sikkert være mulig å tak i noen i Tokyo.

Kontakt det lokale turistkontoret når du ankommer hovedstaden. Det kan hjelpe deg å komme i kontakt med en dyktig guide. Det er også tilgjengelig profesjonelle guider for de som krever et annet språk enn engelsk og japansk. Ønsker du mer informasjon om Tokyo, anbefaler vi deg å kjøpe en god guidebok.

Gi dette reisemålet din stemme:

  • Oppnått 2.5/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oppnått 2.5/5 stjerner

 
a n n o n s e ↓

Pakkereiser

Reis fra:
Reis til:
Avreise:
Varighet:
Sorter etter:
Billigst til:

- kun fly:

,-

NRT - fly & hotell:

10240,-
Her kan du søke og sammenligne chartertur-operatører og utvalgte flyselskap. www.solfaktor.no
 

Flybilletter

Tur/retur En vei
Fra:
Til:
Avreise:
Retur:
Type billett:
Voksne:
Barn 2-11 år:
Barn under 2 år:
 

Været i dag

Tokyo

30°C

 
Smarte kjøp
 

Tips en venn

Del dette innholdet med noen andre!

Din e-post:

Den du vil tipse:

Send
 

Ferieguiden.no - Norges største og mest komplette nettsted for deg som skal ut å reise!

Ferieguiden.no Ferieguiden.no RSS Feed Add to Google

Alle rettigheter er ivaretatt av Ferieguiden ANS © 2000-2020
Alle administrative spørsmål kontakt Ferieguiden ANS - Telefon: 41 22 00 50 (man - fre: 0900 - 1600)
Daglig leder og ansvarlig redaktør: Trond Gudmundsen. E-post sendes til: on.nediugeiref@get

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.no / Holidayautos.no / Solfaktor.no / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.no / Gouda.no

Alle opplysningene på sidene til Ferieguiden.no har blitt gitt i god tro og informasjonen er innsamlet og gjengitt etter beste evne. Ferieguiden kan likevel ikke garantere for innholdets korrekthet og kan ikke påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger skulle vise seg å ikke stemme. Ferieguiden sier herved fra seg ansvar for feil, mistolkning og delvis eller totalt tap, skuffelse, uforsiktighet eller skade som følge av bruk av informasjonen som holdes på disse sidene.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checkedFerieguiden.no i samarbeid med Mitt klima