Gå til hovedsiden
Finn reisetilbud
Gratis nyhetsbrev

Sist oppdatert: thursday 13.august 2020 - 23:21

Varanasi

Varanasi - ved Gangeselven!

Agra er en gammel by og skal angivelig ha hentet sitt navn fra Agrabana, en skog som er nevnt i det episke Mahabharata. En tur til Agra gir deg mulighet å ta en rekke vakre byggverk nærmere i øyesyn i tillegg til å dra på ekskursjon til andre vakre bygninger som finnes i denne regionen.

Ganges-elvens bredd - Foto: Sergi Montaner ©

Ganges-elvens bredd

Foto: Sergi Montaner ©

Åndelig hovedstad
Dette stedet i India er ikke bare et pilegrimsted, men også den åndelige hovedstaden for den tradisjonelle hindukulturen. Hver dag, hele året igjennom kommer det hinduer hit for å gjennomføre sine rituelle bad i den hellige Ganges-elven, be og meditere på trappene foran templer langs elven. Den nordre Ganges bredd er kantet med trapper som indere kaller ghats, et trappesystem som har en total lengde på 5 km. Mange kommer også hit for å dø, noe hinduene kaller "moskha". Dette innebærer en befrielse fra livssyklusen av liv og død..

Artikkelen fortsetter nedenfor...


Ulike ghats
Varanasi har mer enn 100 bade-ghats og kremasjons-ghats. Den mest hellige av dem alle er Manikarnika Ghat. Dette er det beste stedet for en hindu å bli kremert. Før en hindu blir slukt av flammene, blir vedkommende båret ned til Ganges-elven for sin siste renselse, og deretter båret tilbake for kremering. Det er ofte mange mennesker tilstede under en kremasjon, men indiske kvinner har ikke tilgang. De gråter og viser følelser, noe som visstnok ikke er bra for den kremertes sjel. Hinduer ønsker nemlig at sjelen skal oppleve glede og ikke bli ulykkelig av triste familiemedlemmer.

Opptre tilbakeholden
Som turist er det rikelig anledning å være tilstede under en slik seremoni, men husk å legg kameraet igjen på hotellrommet. For at du skal få med deg alle ritualene langs elvebredden, bør du dra til Dasawamedh Ghat. Dette området har de beste forhold for å observere, og her finner du folk som bader, ber, driver med yoga, selger blomster, tilbyr massasje, spiller cricket, barberer seg, svømmer eller gir penger til fattige for å styrke sin egen karma.

Hindutempler
Ellers har byen ca. 1.500 hindutempler, hvor Visvanatha er blant de meste besøkte. Dette templet er tilegnet Siva. Et annen annet godt besøkt hindutempel er Sankatmochana, tilegnet apeguden Hanuman. Forøvrig er byen kjent for sin silkeproduksjon og her kan du få kjøpt vakre håndlagde silkeplagg.

Svært pulserende
En tur opp langs hovedgaten gir følelsen av det komplette kaos, men inderne har sitt egen orden. Som fotgjenger har du lavest status, og må passe på hvor du setter dine ben. Øverst står kyrne, som er hellige i India og kan vandre fritt omkring, en noe bisarr opplevelse for en nordmann på reisefot. Varanasi er et svært populært turistmål, så det er godt med kommunikasjonsmiddel fra og til byen. Det er mulig å ta både fly, tog eller buss fra Dehli. En tur til Varanasi er et must for en India-farer.

Gi dette reisemålet din stemme:

  • Oppnått 2.4/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oppnått 2.4/5 stjerner

 
a n n o n s e ↓

Pakkereiser

Reis fra:
Reis til:
Avreise:
Varighet:
Sorter etter:
Billigst til:

- kun fly:

,-

- fly & hotell:

,-
Her kan du søke og sammenligne chartertur-operatører og utvalgte flyselskap. www.solfaktor.no
 

Flybilletter

Tur/retur En vei
Fra:
Til:
Avreise:
Retur:
Type billett:
Voksne:
Barn 2-11 år:
Barn under 2 år:
 

Været i dag

Varanasi

29°C

 
Smarte kjøp
 

Tips en venn

Del dette innholdet med noen andre!

Din e-post:

Den du vil tipse:

Send
 

Ferieguiden.no - Norges største og mest komplette nettsted for deg som skal ut å reise!

Ferieguiden.no Ferieguiden.no RSS Feed Add to Google

Alle rettigheter er ivaretatt av Ferieguiden ANS © 2000-2020
Alle administrative spørsmål kontakt Ferieguiden ANS - Telefon: 41 22 00 50 (man - fre: 0900 - 1600)
Daglig leder og ansvarlig redaktør: Trond Gudmundsen. E-post sendes til: on.nediugeiref@get

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.no / Holidayautos.no / Solfaktor.no / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.no / Gouda.no

Alle opplysningene på sidene til Ferieguiden.no har blitt gitt i god tro og informasjonen er innsamlet og gjengitt etter beste evne. Ferieguiden kan likevel ikke garantere for innholdets korrekthet og kan ikke påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger skulle vise seg å ikke stemme. Ferieguiden sier herved fra seg ansvar for feil, mistolkning og delvis eller totalt tap, skuffelse, uforsiktighet eller skade som følge av bruk av informasjonen som holdes på disse sidene.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checkedFerieguiden.no i samarbeid med Mitt klima