Gå til hovedsiden
Finn reisetilbud
Gratis nyhetsbrev

Sist oppdatert: thursday 13.august 2020 - 23:21

Serengeti Nasjonalpark

Serengeti Nasjonalpark

Serengeti Nasjonalpark er et stort savanneområde nord i Tanzania som ligger øst for Lake Victoria. Parken er spesielt kjent for sitt rike dyreliv og årvisse vandringer av enorme dyreflokker som er avhengig av regntiden.

Serengeti Nasjonalpark - Foto: ijsendoorn ©

Serengeti Nasjonalpark

Foto: ijsendoorn ©

Stort viltområde
Viltreservatet er offisielt på 14.763 kvadratkm., men da det ikke er noen gjerder langs grensene, strekker parken seg inn over til Kenyas Masai Mara, Ngorongoro konservatoriet, Maswa storviltreservat i sørvest, Grumeti og det Ikorongo-kontrollerte område i vest, samt de vestlige korridorene som strekker seg til vannkanten av Viktoria-sjøen..

Artikkelen fortsetter nedenfor...


Jaktforbud
Serengeti opplevde delvis jaktforbud i 1929 og det ble opprettet et viltreservat i 1940. I 1950 ble området etablert som nasjonal naturpark og har siden den gang etablert seg som en av verdens absolutte mest spektakulære og fascinerende parker.

Enormt dyre- og fulgeliv
Serengeti nasjonalpark har nærmere 2 millioner dyr fordelt på flere arter, hvor stripegnuen er den mest utbredt av dem alle. Her finnes 1.3 million stripegnu fulgt av 280.000 gaseller og 200.000 sebraer for å nevne de absolutt største artene. Videre er det både grantgaselle, thomsongaselle, elefant, kafferbøffel og sjiraff og rovdyr som løve, leopard, gepard, villhund og hyener. Serengeti nasjonalpark kan også vise til 500 fuglearter, noe som oppleves som et eldorado for fugleelskere.

Fascinerende vandring
Årets store begivenhet er når dyrene bestemmer seg for å legge ut på den årlige vandringen. Alle som kommer hit har sitt livs øyeblikk og de vil aldri glemme de dype inntrykk som dette området setter i dem. For en urban nordmann som på en god dag har sett noe så eksotisk som elg eller rev, er møte med nærmere to millioner store dyr under den årlige vandringen ikke mindre en et spektakulært syn.

Må oppleves
Det er selvsagt vanskelig for en entusiast å skulle viderebringe de sterke emosjonelle opplevelsene med ord, og forsøket lykkes bare delvis. Det viktigste budskap er derimot at dette må man en eller annen gang i livet oppleve. Tidspunktet for når dyrene legger ut på vandring er varierende, så er du uheldig med valg av tidspunkt, er det mulig å gå glipp av det hele.

Når bør du dra?
Det er regntiden som er avgjørende, noe som gjør det hele uforutsigbart og derfor vanskelig å forutse. Under ideelle forhold skal normalt de første dyrene starte forflytningen vest og nordover fra mai måned og frem til juli og være fremme i området rundt Masai Mara i Kenya sent i juli måned og frem til september. De returnerer tilbake til Seronera i oktober/november og oppholder seg i regntiden i Serengeti. Det skulle kanskje være unødvendig å si dette, men ikke glem kikkerten når du reiser hit, den er et must.

Gi dette reisemålet din stemme:

  • Oppnått 2.3/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oppnått 2.3/5 stjerner

 
a n n o n s e ↓

Pakkereiser

Reis fra:
Reis til:
Avreise:
Varighet:
Sorter etter:
Billigst til:

- kun fly:

,-

- fly & hotell:

,-
Her kan du søke og sammenligne chartertur-operatører og utvalgte flyselskap. www.solfaktor.no
 

Flybilletter

Tur/retur En vei
Fra:
Til:
Avreise:
Retur:
Type billett:
Voksne:
Barn 2-11 år:
Barn under 2 år:
 

Været i dag

Serengeti Nasjonalpark

21°C

 
Smarte kjøp
 

Tips en venn

Del dette innholdet med noen andre!

Din e-post:

Den du vil tipse:

Send
 

Ferieguiden.no - Norges største og mest komplette nettsted for deg som skal ut å reise!

Ferieguiden.no Ferieguiden.no RSS Feed Add to Google

Alle rettigheter er ivaretatt av Ferieguiden ANS © 2000-2020
Alle administrative spørsmål kontakt Ferieguiden ANS - Telefon: 41 22 00 50 (man - fre: 0900 - 1600)
Daglig leder og ansvarlig redaktør: Trond Gudmundsen. E-post sendes til: on.nediugeiref@get

Våre samarbeidspartnere: Kelkoo.no / Holidayautos.no / Solfaktor.no / Yr.no / Ticketservice.no / Bokkilden.no / Novasol.no / Gouda.no

Alle opplysningene på sidene til Ferieguiden.no har blitt gitt i god tro og informasjonen er innsamlet og gjengitt etter beste evne. Ferieguiden kan likevel ikke garantere for innholdets korrekthet og kan ikke påta seg ansvar dersom enkelte opplysninger skulle vise seg å ikke stemme. Ferieguiden sier herved fra seg ansvar for feil, mistolkning og delvis eller totalt tap, skuffelse, uforsiktighet eller skade som følge av bruk av informasjonen som holdes på disse sidene.
Valid XHTML 1.0 StrictValid CSS!ICRA and FOSI checkedFerieguiden.no i samarbeid med Mitt klima